Time for some change

 Före:
Efter:
För några dagar sedan bestämde jag mig för att det var dags att göra något åt mitt otroligt slitna och toviga hår, vilket resulterade i att jag gick till frisören och kapade av en rejäl bit. Visst, det tar ett tag att vänja sig när förändringen blir så stor, men på en gång kunde jag konstatera att det är så himla mycket skönare med kort hår. Med andra ord är jag väldigt glad att jag tog det beslutet.

Julstök

Här har det julstökats hela dagen; slagit in paket, gjort egna etiketter till paketen, handlat mat, klätt julgranen och säkert en hel del andra grejer har jag gjort idag. För inte kan man göra sånt i god tid inte. Oh nej, det ska göras dagen innan. Sådana är reglerna. Men kul har det ändå varit - speciellt att få ta fram pyssellådan och klippa och klistra lite.
 
Vill nu önska er alla en riktigt god jul med alldeles för mycket mat och godis, fina julklappar och kanske lite familjedrama som grädde på moset (fast bara lite)! ♥

Mina favoritfilmer från 2014

 
The Way He Looks
Genre: Drama
Handling: Leonardo har varit blind sedan födseln och han blir ofta retad i skolan på grund av det. Men hans bästa vän Giovana står alltid upp för honom och hjälper honom så gott hon kan. På grund av hans något
överbeskyddande föräldrar drömmer Leonardo om ett självständigt liv långt bort. Men en dag börjar en ny kille i klassen och allt förändras; Leonardo får känslor som han inte tidigare känt medan Giovanas svartsjuka växer.
Jag tyckte: En väldigt fin film som garanterat lämnar ett leende på läpparna. Den kändes nyskapande och var inte som något man sätt hundra gånger förut; en frisk fläkt med andra ord!
 
The Fault In Our Stars
Genre: Drama
Handling: Hazel, 16 år, har sedan några år tillbaka varit svårt sjuk i cancer. Med tumörer och vätska i lungorna och ett okänt antal år kvar i livet är depression ett faktum. Hennes mamma tar henne till en stödgrupp för ungdomar med cancer och en dag får hon äran att träffa Augustus Waters där, som förändrar hennes tillvaro helt.
Jag tyckte: Helt klart den mest sorgliga film jag någonsin sett - men frukta icke! Den råkar också vara fylld med humor och kärlek som gör en varm ända in i själen. En film som alla måste se.
 
The Maze Runner
Genre: Action/Sci-Fi/Thriller
Handling: Ett gäng unga killar vaknar en efter en upp i mitten av en enorm labyrint. Med minnet raderat minns de inte vilka de är eller vad de gör där, det enda de minns är sina egna namn. En del av de har varit instängda i labyrinten i 3 år och har sedan dess försökt kartlägga labyrinten i hopp om att ta sig ut, men tyvärr utan framgång. Men en dag anländer Thomas till labyrinten som tack vare sitt mod och sin nyfikenhet ändrar förutsättningarna för alla.
Jag tyckte: Helt sjukt spännande film och nyfikenheten på vad som egentligen försigår är enorm. Kan nu knappt vänta på film nummer två som ska komma ut nästa år!
 
The Hunger Games: Mockingjay - part 1
Genre: Drama/action
Handling: Vi får följa vår hjältinna Katniss Everdeen när hon leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol. Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskalerar och Katniss måste bestämma sig för vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.
Jag tyckte: Spänningen fortsätter och likaså gör den bra storyn i den tredje delen av Hunger Games-serien. Dock tappar den lite poäng, i jämförelse med de tidigare filmerna, då den här inte har något avslut utan är själva "upptakten" till del två som kommer nästa år. Längtar otroligt mycket efter sista delen, men samtidigt vill jag inte att dessa fantastiska filmer ska ta slut.