Bråvalla 26/6

Igår var jag på Bråvalla och hade sjukt kul! Höjdpunkten var helt klart Lana Del Rey, men Bring Me The Horizon var också jäkligt kul att se. Sedan såg vi lite Markus Krunegård, Dropkick Murphys och Imagine Dragons också. Men dagen gick så jäkla snabbt att Lana och BMTH faktiskt var de ända hela konserterna vi hann se.
 
Var jättedålig på att fota, men ville ju i huvudsak njuta utav konserterna och festivalen. Men några bilder blev det i alla fall!
Bring Me The Horizon. ♥
En liten översiktsbild.
I väntan på Lana Del Rey.
And there she is! ♥

Mina tankar kring The Fault In Our Stars (Boken)

Sisådär hundra år efter övriga världsbefolkningen, eller åtminstone efter alla potentiella The Fault In Our Stars-läsare, har jag nu i alla fall läst boken. Och ja, vart ska jag börja? Eller snarare; hur ska jag börja för att förklara hur bra jag tyckte denna bok var? 
 
Men för er som på något sett lyckats missa denna bok totalt kan jag ju börja presentera vad den handlar om: Hazel, 16 år, har sedan några år tillbaka varit svårt sjuk i cancer. Med tumörer och vätska i lungorna och ett okänt antal år kvar i livet är depression ett faktum. Hennes mamma tar henne till en stödgrupp för ungdomar med cancer och en dag får hon äran att träffa Augustus Waters där, som förändrar hennes tillvaro helt.
 
Och nu till vad jag tyckte. Först och främst kan jag ju nämna att jag läste ut den på 5 dagar medan det vanligtvis tar mig veckor eller månader att läsa ut en bok. Men denna bok var skriven på ett sådant sätt att det var svårt att lägga ifrån sig den och när man väl lyckades så var det svårt att tänka på något annat än boken. För The Fault In Our Stars får en att både känna och tänka väldigt mycket.
 
Och samtidigt som jag med säkerhet kan säga att detta var den mest sorgliga och hjärtskärande bok jag någonsin läst, så var det också den finaste och mest gripande.
 
Men jag önskar så innerligt att jag hade läst boken för kanske ett år sedan, innan jag visste så mycket om boken och dess handling. För det har varit absolut oundviktligt att inte läsa något om TFIOS på t.ex. tumblr och se folks kommentarer om hur otroligt bra men sorglig den är. Allt detta gjorde att jag hade ganska höga förväntningar på boken och missförstå mig inte, jag blev inte besviken eller något, för den är fantastiskt bra och sorglig. Men mina förväntningar blev inte alla gånger rätt. För när jag väl började läsa märkte jag ju t.ex. att boken var skriven med en hel del humor också, och det var det ingen som hade nämnt. Så jag blev ju lite förvånad när den faktiskt fick mig att le fler gånger än den fick mig att bli ledsen.
 
Sedan är jag av den sorten som gillar att få göra min egen bild av hur karaktärerna ser ut och låta de växa fam under bokens gång. Men tyvärr så hann jag se trailern till filmen innan och ansikten var redan på plats från sida ett.
 
Men boken var trots det helt otroligt bra och nu kan jag knappt vänta på att få se filmen.♦

Glad midsommar!

Bilder från tidigare i veckan.
Hoppas ni hade en trevlig midsommarafton igår! Det hade jag i alla fall med picknick och god mat ute i det gröna. Sedan när vi kom hem, lite halft frusna och trötta(för inte var det någon direkt sommarvärme inte), så blev det skräckfilm samt popcorn. Fint ska det va!