Året som varit

Om jag skulle sammanfatta året 2015 med ett enda ord så skulle jag säga "bergochdalbana". Det har hänt så otroligt mycket det här året – jag tog studenten, flyttade hemifrån och började högskolan för att nämna några saker – och mycket av det som hänt har varit både roligt men samtidigt väldigt krävande/stressigt/läskigt/svårt.
 
Nu ser jag fram emot, med stor optimism, att få påbörja ett nytt år och ett nytt kapitel. Men innan vi gör det tänkte jag att vi skulle ta och kolla hur det gått med listan jag skrev i början av året över saker jag ville göra under 2015.
 
♦ Skaffa ett sommar-/extrajobb. Sommarjobb: check!
 Läsa mer böcker, främst på engelska. Har läst betydligt fler böcker i år än vad jag gjort de senaste åren, så detta måste jag säga att jag lyckats med. Sen har det kanske inte blivit jättemånga på engelska, men några har jag hunnit med åtminstone.
Några av de böcker jag läst i år.
♦ Börja träna. Det dröjde ända fram till oktober eller något sånt innan jag äntligen gick och köpte ett träningskort på Friskis & Svettis. Men bättre sent än aldrig som vi brukar säga!
♦ Resa, allra helst till London. En resa till London blev det minsann i somras efter att jag fått det som studentpresent. En av de bästa resorna jag varit på.
♦ Komma in på det högskoleprogram jag vill gå. Jajamen! Grafisk Design i Borlänge blev det och jag kunde inte ha valt ett bättre program.
♦ Gå på konserter. First Aid Kit, Black Veil Brides, Veronica Maggio, Solen och Taylor Swift hann jag med. Ett väldigt bra musikår med andra ord.
♦ Flytta hemifrån. Att pendla från Eskilstuna till Borlänge kändes inte som ett alternativ, så ja, jag flyttade hemmifrån i slutet av sommaren.
♦ Utveckla mitt fotograferande. En aning svårt att avgöra kanske, men eftersom jag har fotat ganska mycket under året har jag säkert lärt mig/blivit bättre på ett och annat utan att jag tänkt på det.
Ett gäng bilder från i år som jag är mycket nöjd med.
♦ Bli mer aktiv på min YouTube-kanal med videobloggar, musik och andra roligheter. Den här punkten misslyckades jag med ganska rejält. Men har varken haft tid eller lust, och då blev det som det blev.
♦ Skriva en massa ny musik. Nja, en massa blev det inte. Lyckades bli helt färdig med en enda låt (den nedan) och har ett gäng påbröjade.

Tjugonionde December: Och till slut kom snön

Igår vaknade jag upp till utsikten av en trädgård där gräsmattan och grenarna på träden var täckta av snö. Och bättre sent än aldrig får man väl ändå lov att säga! För det har varit lite knapert med vinterkänslor när det varit 13+ och vädret jämförts med det vi hade kring midsommar. Men nu så, nu är det minsann snö på backen och det växlar mellan nollgradigt och några minus. Hoppas nu bara på att det kan få hålla sig så här ett tag!

Tjugosjätte December