Ute på nya äventyr

I helgen var jag, min bror och mormor på en liten mini-semester i Vadstena. Trots att det regna och var kallt större delen av tiden så hade vi det mycket trevligt. Vi hyrde bland annat bil och åkte till Omberg och promenerade runt där. Vi åkte också upp på berget med bilen på en liten slingrig väg med fantastisk utsikt.

Current life update (Tjugoandra Juli)

Mina senaste bilder på Instagram (augusti_barnet): Fotade grönska utanför vår sommarstuga // Var och utforskade gamla klosterruiner från 1100-talet i helgen som var // Och helgen innan det firades in med lite mys på balkongen // Bild från Taylor Swfit-konserten i London för dryga månaden sedan.
 

Saker jag gjort/som hänt den senaste tiden i mitt liv:
  • Jag har kommit in på högskolan i Borlänge där det nu är tänkt att jag ska plugga grafisk design i tre år
  • Jag har skaffat min första egna lägenhet(!!) och flyttar troligen om sisådär en månad
  • Jag har sommarjobbat i snart 4 veckor (och därmed gäspat i snart 4 veckor då jag börjar kl. 6 på morgonen...)
  • Varit ute vid min mors nyinförskaffade sommarstuga och njutit av livet på landet
  • Varit på bio och sett Jurassic World som var en klart sevärd film

Recension: Konsten att vara kvinna

Genre: Självbiografi och feministiskt manifest
 
Handling: Boken handlar om Caitlin Morans liv och börjar på hennes hemskt misslyckade trettonårsdag och tar oss vidare på en resa genom arbetsplatser, upptäckandet av feminismen, strippklubbar, festande med Lady Gaga, bröllop, aborter, moderskap med mera.
 
Jag tyckte: Det är en otroligt undehållande bok som fick mig att skratta högt flera gånger. Hon skriver på ett sådant underbart sätt där hon framför så mycket vettiga grejer och välgrundande tankar för att sedan runda av det hela med en rejäl dos av humor som pricken över i. Stundvis blev det dock lite svårt för mig att hänga med när hon drog paralleller till eller skämtande om nån brittisk (då hon är från Storbritanien) kändis eller tv-show som jag aldrig hört talas om. Det, och att språket var lite väl avancerat då och då, är väl de enda negativa invändningar jag har (som egentligen inte har med boken i sig att göra utan min egen okunnighet antar jag).
 
Annars så är boken väldigt personlig och ärlig och får en att fundera över hur man själv ställer sig till det hon skriver om. För jag håller inte med om precis allt hon skriver, men det är inget som på något sätt får mig att tycka mindre om henne eller boken. Utan det får som sagt bara igång min egen tankeverksamhet och jag älskar verkligen böcker som har den effekten att även när jag lagt ifrån mig boken så ligger den och mal nånstans i bakhuvudet.
 
Slutligt betyg: 4,5 av 5