Recension: Konsten att vara kvinna

Genre: Självbiografi och feministiskt manifest
 
Handling: Boken handlar om Caitlin Morans liv och börjar på hennes hemskt misslyckade trettonårsdag och tar oss vidare på en resa genom arbetsplatser, upptäckandet av feminismen, strippklubbar, festande med Lady Gaga, bröllop, aborter, moderskap med mera.
 
Jag tyckte: Det är en otroligt undehållande bok som fick mig att skratta högt flera gånger. Hon skriver på ett sådant underbart sätt där hon framför så mycket vettiga grejer och välgrundande tankar för att sedan runda av det hela med en rejäl dos av humor som pricken över i. Stundvis blev det dock lite svårt för mig att hänga med när hon drog paralleller till eller skämtande om nån brittisk (då hon är från Storbritanien) kändis eller tv-show som jag aldrig hört talas om. Det, och att språket var lite väl avancerat då och då, är väl de enda negativa invändningar jag har (som egentligen inte har med boken i sig att göra utan min egen okunnighet antar jag).
 
Annars så är boken väldigt personlig och ärlig och får en att fundera över hur man själv ställer sig till det hon skriver om. För jag håller inte med om precis allt hon skriver, men det är inget som på något sätt får mig att tycka mindre om henne eller boken. Utan det får som sagt bara igång min egen tankeverksamhet och jag älskar verkligen böcker som har den effekten att även när jag lagt ifrån mig boken så ligger den och mal nånstans i bakhuvudet.
 
Slutligt betyg: 4,5 av 5

Kommentarer

Postat av: Embla

åh vill verkligen läsa den.

2015-07-27 @ 22:07:28
URL: http://sotvatten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback