Hur man överlever höstmörkret

Jag älskar början av hösten – när löven på träden skiftar färg; när man får börja plocka fram alla de där tjocka, varma tröjorna; när solen fortfarande värmer. Men så här i slutet av november kan hösten vara riktigt deprimerande faktiskt. Som i morse till exempel. Jag vaknade första gången strax efter nio och trodde att det fortfarande var natt för att det var så mörkt i rummet. När jag sedan klev upp och vinklade upp persiennerna nästan en timme senare möttes jag av en himmel täckt av mörka, gråa moln som släppte in så lite ljus att det lika gärna kunde vara eftermiddag. Första reaktionen var att gå och lägga sig igen och bara strunta i den här dagen. Men eftersom jag måste få lite saker gjort idag så var det tyvärr inget alternativ.
 
Så därför valde jag att istället sätta ihop en liten lista för hur en kan ta sig igenom en dag som denna:
 
Varma drycker. En kopp te, kaffe eller choklad har alltid en tröstande inverkan, oavsett dag.
 
→ Musik. Rätt sorts musik kan få vilken dag som helst att kännas lite lättare. Så jag satte ihop en liten lista med mysiga, feel-good-låtar på Spotify som ni kan få ta del av.
 
→ Ta på myskläderna. Leta fram de bekvämaste plaggen du har eller behåll pyjamasen på hela dagen. Det är fullt tillåtet dagar som dessa.
 
→ Fly verkligheten för en stund. Det är viktigt att ta en paus från alla måsten då och då, så dröm dig bort ett tag genom att se den där filmen som du aldrig tröttnar på eller läs den där boken du sett fram emot att läsa så länge men inte haft tid för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback