Tjugoåttonde Augusti: Hemma igen

Fick den här smarta bildhållaren/hängaren i födelsedagspresent. Snöret är magnetiskt och med får man åtta stycken magneter. Snyggt sätt att visa bilder tycker jag och dessutom är det ju superlätt att byta till andra bilder när man tröttnar.
 
Efter att ha bott i Eskilstuna hos mamma & co. hela sommaren, det vill säga nästan tre månader, så kändes det rätt skönt att igår få komma hem till min lägenhet i Borlänge igen. Missförstå mig inte; jag har haft en jättebra sommar, men just att få komma hem till alla mina saker igen kändes oerhört bra. Bara det här med att jag i morse fick ta på mig andra kläder som jag inte använt på länge var liksom roligt.
 
Har förövrigt spenderat min dag så här långt med att städa och plocka i ordning här hemma; nya prylar som jag samlat på mig under sommaren skulle hitta någonstans att bo och därmed behövde jag flytta runt på andra grejer för att allt skulle rymmas. Resten av dagen ska jag bland annat ägna åt att läsa lite om de nya kurserna som startar i morgon, så att jag åtminstone har nåt hum om vad som väntar.

Tjugonde Augusti

Var ute en sväng i dag och fotade i skogen som börjar kännas så där härligt höstig. Först blev det några självporträtt (vill ju visa upp min nya hårfärg) samt en och annan bild på min fina nyinförskaffade Fjällräven-rygga. Sedan blev det såklart ett par närgångna bilder av den vackra naturen – får inte nog av att fota sådana bilder!

Nyttiga frukostmuffins med hallon och äpple

Receptet är för ca 8 muffins.
 
Ingredienser
♥ 2 ägg
♥ 1–1½ banan
♥ 2 msk kallpressad kokosolja (smält)
♥ 1 dl rågsikt
♥ 1 dl havregryn
♥ 1 msk fiberhusk
♥ 1 tsk bakpulver
♥ 1 tsk malen kardemumma
♥ 1 krm salt
♥ 1 dl hallon (upptinade om du använder frysta)
♥ 1 litet äpple
 
Gör så här
♥ Sätt på ugnen på 175°.
♥ Mixa ägg, banan och kokosolja med en stavmixer.
♥ Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och rör sedan ner i äggsmeten.
♥ Mixa alltsammans till en slät smet.
♥ Hacka äpplet i små bitar och vänd ner dem och hallonen i smeten.
♥ Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.