Trettionde September

Tjugofemte September

Vilken himla hektisk vecka det varit! Fler och fler uppgifter startas upp i skolan hela tiden och plötsligt inser man att man borde ha lagt på ännu ett kol under veckorna innan. Men det är ju alltid lätt att vara efterklok. Under veckan har jag i vilket fall som helst jobbat väldigt mycket i Photoshop. I bildbehandlingskursen har vi nämligen i uppgift att retuschera en modellbild och vi har fått en lång lista med korrektur som ska göras. Det är ett väldigt tidskrävande jobb och varje moment tar mycket längre tid än man först tror – har därför mest panik över den uppgiften just nu.
 
Men några icke-skolrelaterade saker har jag förstås hunnit med i veckan också. Bland annat har jag varit och inhandlat lite nytt garn som jag ska sticka en halsduk av. Tycker det är himla mysigt det här med att sticka och det känns även som en perfekt aktivitet att göra så här års. Såg också en väldigt bra och rolig film häromdagen vid namn Hunt for the wilderpeople som jag varmt kan rekommendera.

En lördag i Uppsala

Igår morse satte jag mig på tåget till Uppsala för att hälsa på min bror som nyligen flyttat dit. Vi hade en finfin dag och gick på konstmuseum, besökte domkyrkan, fikade på ett mysigt litet café, promenderade runt i staden och såg oss omkring innan jag till kvällen tog tåget hem igen.