Tjugoandra Oktober: lägesuppdatering

Gud så fort tiden går, tycker ni inte? Över halva oktober har redan gått och jag är inne på sluttampen av kurserna jag läser i skolan, så nu väntar tentor, slutredovisningar, inlämningsuppgifter och därmed en väldigt intensiv vecka. Längtar oerhört mycket till söndag nästa vecka då det mesta är över och jag kan andas ut lite och endast fokusera på den sista tentan.
 
Nedan kommer lite bilder på vad jag pysslat med på senaste tiden.
 
En annons och förpackning för ett fiktivt varumärke som jag gjorde till en skoluppgift. Varumärket skulle byggas kring en historia med koppling till våran uppväxt eller hembyggd, och då jag är från Eskilstuna valde jag att basera min historia på Munktell som var en industriman under 1800-talet och som givit namn till en stadsdel (Munktellstaden) i Eskilstuna. Mycket rolig uppgift!
 
Förra helgen var mamma och Micke och hälsade på mig. Vi gick på en långpromenad i skogen i det fina höstvädret och hade det trevligt. Det enda som var lite mindre trevligt var att jag hittade 3 (!!) stycken spindlar i mitt hår när vi kom hem från promenaden. Även mamma hittade en i sitt hår. Vet inte vad det var för konstiga spindlar och hur de hamnade där.
 
Lite bilder från en annan promenad för någon vecka sedan. Att vara ute i naturen såhär års är det bäst jag vet.

Den paranormala listan

Jag har nog alltid fascinerats av det paranormala och övernaturliga, det både skrämmer mig och intresserar mig på samma gång. Jag älskar spökhistorier, skräckfilmer och berättelser om oförklarliga och mystiska saker som hänt.
 
Eftersom det nu är oktober (och dessutom, i skrivande stund, fredag den 13) – vilket innebär mörka höstkvällar, regniga dagar inomhus och halloween – tänkte jag att det skulle passa alldeles ypperligt med en lista som du kan grotta ner dig i om du också har ett intresse för det paranormala. Och om du gillar att bli lite lagom skrämd.
 
 
1. Creepypodden (podcast)
Det var min bror som tipsade mig om Creepypodden för ett tag sedan och redan efter första avsnittet var jag ett stort fan. I podden får vi höra skräckhistorier och vadnringssägner, både gamla och nya, som cirkulerar runt på olika forum och sidor på internet. Avsnittens längd är allt från 30 minuter upp till 90 minuter och de brukar normalt sätt innehålla ett par olika berättelser som är kopplade till ett visst fenomen eller ämne. Men ibland är det en enda lång historia vi får höra. Ett av mina favoritavsnitt hittills är "Grottutforskaren Teds berättelse" som jag varmt kan rekomendera, men vill du höra något annat har du, i skrivande stund, 71 andra avsnitt att välja på. Ett helt smörgåsbord av spökhistorier med andra ord! Kan det bli bättre?
 
2. Top5s (YouTube-kanal)
Top5s är en helt fantastiskt bra YouTube-kanal som ni bara inte får missa! En rad olika ämnen tas upp i de videos som läggs upp på den här kanalen, men en väldigt stor del av dem handlar om hemsökta platser, oförklarliga fotografier eller videoklipp, olösta mysterium, sägner och så vidare. Och just nu, under hela oktober, råkar det dessutom vara Creeepy Marathon Month då dessa ämnen ligger helt i fokus. Personen bakom kanalen är otroligt påläst, duktig på att berätta och det märks att mycket tid läggs ner på varje video.
 
3. Paranormal Lockdown (tv-serie)
Paranormal Lockdown är en amerikansk (reality) tv-serie där Nick och Katrina besöker olika hemsökta platser som de under 72 timmar ska undersöka. Det må vara väldigt amerikanskt (ni vet med bland annat en sån där superdramatisk speaker-röst i början) och det må vara en smula (eller två) överdrivet, men det är väldigt underhållande och spännande när de smyger runt i mörkret på något övergivet mentalsjukhus och kommunicerar med andar genom sin wonderbox och 3D-kamera och allt vad det nu heter. Sen hur mycket sanning som ligger bakom får man tro precis hur mycket eller lite man vill.
 
4. Skräckfilmer
Eftersom det finns så många bra skräckfilmer och jag inte bara kan välja en att tipsa om tänkte jag att jag gör en liten lista på mina favoriter där ni kan klicka er vidare för att läsa mer om filmerna och se trailers. Samtliga filmer handlar givetvis om det övernaturliga.
 
Hoppas ni gillade listan och hittade något intressant. Om du har något du skulle vilja lägga till i denna lista får du gärna lämna en kommentar! Tips på nya saker att upptäcka uppskattas!

Soldyrkaren