Den paranormala listan

Jag har nog alltid fascinerats av det paranormala och övernaturliga, det både skrämmer mig och intresserar mig på samma gång. Jag älskar spökhistorier, skräckfilmer och berättelser om oförklarliga och mystiska saker som hänt.
 
Eftersom det nu är oktober (och dessutom, i skrivande stund, fredag den 13) – vilket innebär mörka höstkvällar, regniga dagar inomhus och halloween – tänkte jag att det skulle passa alldeles ypperligt med en lista som du kan grotta ner dig i om du också har ett intresse för det paranormala. Och om du gillar att bli lite lagom skrämd.
 
 
1. Creepypodden (podcast)
Det var min bror som tipsade mig om Creepypodden för ett tag sedan och redan efter första avsnittet var jag ett stort fan. I podden får vi höra skräckhistorier och vadnringssägner, både gamla och nya, som cirkulerar runt på olika forum och sidor på internet. Avsnittens längd är allt från 30 minuter upp till 90 minuter och de brukar normalt sätt innehålla ett par olika berättelser som är kopplade till ett visst fenomen eller ämne. Men ibland är det en enda lång historia vi får höra. Ett av mina favoritavsnitt hittills är "Grottutforskaren Teds berättelse" som jag varmt kan rekomendera, men vill du höra något annat har du, i skrivande stund, 71 andra avsnitt att välja på. Ett helt smörgåsbord av spökhistorier med andra ord! Kan det bli bättre?
 
2. Top5s (YouTube-kanal)
Top5s är en helt fantastiskt bra YouTube-kanal som ni bara inte får missa! En rad olika ämnen tas upp i de videos som läggs upp på den här kanalen, men en väldigt stor del av dem handlar om hemsökta platser, oförklarliga fotografier eller videoklipp, olösta mysterium, sägner och så vidare. Och just nu, under hela oktober, råkar det dessutom vara Creeepy Marathon Month då dessa ämnen ligger helt i fokus. Personen bakom kanalen är otroligt påläst, duktig på att berätta och det märks att mycket tid läggs ner på varje video.
 
3. Paranormal Lockdown (tv-serie)
Paranormal Lockdown är en amerikansk (reality) tv-serie där Nick och Katrina besöker olika hemsökta platser som de under 72 timmar ska undersöka. Det må vara väldigt amerikanskt (ni vet med bland annat en sån där superdramatisk speaker-röst i början) och det må vara en smula (eller två) överdrivet, men det är väldigt underhållande och spännande när de smyger runt i mörkret på något övergivet mentalsjukhus och kommunicerar med andar genom sin wonderbox och 3D-kamera och allt vad det nu heter. Sen hur mycket sanning som ligger bakom får man tro precis hur mycket eller lite man vill.
 
4. Skräckfilmer
Eftersom det finns så många bra skräckfilmer och jag inte bara kan välja en att tipsa om tänkte jag att jag gör en liten lista på mina favoriter där ni kan klicka er vidare för att läsa mer om filmerna och se trailers. Samtliga filmer handlar givetvis om det övernaturliga.
 
Hoppas ni gillade listan och hittade något intressant. Om du har något du skulle vilja lägga till i denna lista får du gärna lämna en kommentar! Tips på nya saker att upptäcka uppskattas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback