En liten semester i Tammerfors

I torsdags förra veckan åkte jag, mamma och mormor till Finland i ett par dagar för att hälsa på en släkting och gå på opera. Jag har aldrig tidigare varit på en operaföreställning så det var en rolig upplevelse och jag måste säga att jag blev glatt överraskad över hur bra det var.
Förutom att gå på opera så åt vi mängder av god mat och gick på Muminmuseet som var SÅ fint. Kan verkligen rekommendera alla muminälskare att besöka det nån gång. Det fanns en massa fina illustrationer, från den allra första muminboken till den sista, och även scener ur vissa böcker hade byggts upp i miniatyr i små glasmontrar och det var bara ett så allmänt fint och mysigt ställe att gå runt på.
I den lilla butiken som låg i anslutning till museet köpte jag tre stycken vykort som ska få åka upp på väggen hemma. Jag tog även med mig ett fint informationsblad hem från museet. Utöver det så köpte jag muminté i en matbutik i Tammerfors och en muminmugg på båten påväg hem. Så det blev en himla massa mumin under den här resan, men inte mig emot!

Kommentarer

Postat av: Felicia Floria

Vilken vacker kyrka och va kul med muminmuseet! Dit hade jag verkligen velat åka :)

2018-03-10 @ 15:59:56
URL: http://feliciafloria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback